Viitorul administrator public al județului nu trebuie să știe limbi străine

de | 31/07/2016 | Județean

Consiliul Județean Neamț a votat, în cea mai recentă ședință ordinară a legislativului, criteriile de selecție pentru ocuparea funcției de administrator public al județului. Pentru această funcție, așa cum a fost votată hotărârea Consiliului Județean Neamț, candidații trebuie să fie absolvenți de studii superioare în domeniul științe economice sau științe administrative, să aibă vechime în funcții publice de cel puțin doi ani și un master în management. Unul dintre consilierii județeni a vrut să introducă, drept criteriu de selecție, și cunoașterea unei limbi de circulație internațională.

”În anexa la hotărâre sunt trecute condiții specifice pentru postul de administrator public. Noi solicităm ca, pe lângă studiile universitare de licență economică și alte cristerii, să se facă completarea domeniilor de activitate de unde o va fi administratorul public cu domeniile management și juridic. De asemenea, mi se pare firesc și normal ca următoarul administrator public al județului să aibă o experiență de minim cinci ani de zile într-o funcție de conducere și să știe o limbă de circulație internațională, cel puțin la nivel mediu”, a fost amendamentul propus de Florin Hopșa, consilier județean PNL.

Acest amendament nu a fost luat în calcul de majoritatea din Consiliul Județean Neamț și proiectul a fost votat în forma sa inițială.

După ce hotărârea va fi contrasemnată de secretarul județului și vizată pentru legalitate de Prefectura Neamț, postul va putea fi scos la concurs. Surse politice susțin că această funcție va fi ocupată de Emilia Arcan, fost președinte al CJ Neamț și actual consilier personal al președintelui Ionel Arsene.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Mirela

    Fostul prefect Angheluta va fi viitorul administrator public

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.