Grădinița de pe Cuza-Vodă nu se mută

de | 03/08/2016 | Local

Autoritățile locale au pregătit un proiect pentru reabilitarea, modernizarea și schimbarea destinației clădirii fostei securități. Acum, acolo funcționează Grădinița cu program normal a Școlii ”Al.I.Cuza”. Proiectul care vizează clădirea monument istoric de interes local înseamnă, în primul rând, salvarea obiectivului de la deteriorare. ”Restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea clădirii destinate Muzeului personalităților romașcane, în vederea valorificării durabile a patrimoniului cultural” este un proiect estimat la 3.824.260 lei, inclusiv TVA.

Administrația vrea ca acești bani să fie atrași de la Uniunea Europeană, doar 2% din sumă fiind aportul de la bugetul local. Deocamdată, inițiativa nu va afecta funcționarea grădiniției. Mai exact, grădinița cu program normal care aparține de Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” nu se va muta din această clădire în anul școlar ce urmează a începe la mijlocul lunii septembrie. După votul din luna iulie, dat de Consiliul Local, proiectul va fi depus pe axa de finanțare corespunzătoare zilele acestea, dar mutarea efectivă a grupelor care vor învăța aici se va face abia după ce proiectul va fi declarat eligibil și, totodată, va primi și finanțare pentru a se putea implementa.

Gradinita Cuza Voda front

Acest lucru se va produce cel mai devreme anul școlar viitor, estimează reprezentanții Primăriei Roman. Cu toate aceste, există deja mai multe soluții care se iau în calcul ca viitor sediu de grădiniță. O variantă ar fi amenajarea Casei Spițerului, din curtea Spitalului Vechi, o alta ar fi la Grădinița de pe strada Ion Ionescu de la Brad și o a treia ar fi continuarea discuțiilor cu reprezentanții armenilor pentru preluarea fostului Club al Copiilor, de pe strada Cuza-Vodă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.