Un șofer băut a trimis două persoane la spital

de | 04/08/2016 | Actualitate, Local

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe strada Bogdan Dragoș, joi la prânz, într-o zonă în care localnicii nu prea au avut parte de asemenea evenimente în ultimii ani. În mașină mai erau alte două persoane, toate trei victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

”Eram în casă și, când am auzit pocnind, am crezut că s-a întâmplat ceva în curte. Pe urmă, când am ieșit la poartă am văzut mașina. Și o doamnă care-a fost lovită la umăr plângea, de-abia mergea pe iarbă. Erau trei persoane: șoferul, doamna și un băiețel. Le-am adus apă, că nu mai puteau. Șoferul purta niște bani, așa spunea băiatul acela tânăr, care a stat aici. Pe banchetă avea niște bani și tot îi dădea încolo, încoace, în loc să fie atent la drum”, a spus o femeie care locuiește aproape de locul accidentului.

Polițiștii rutieri au confirmat faptul că șoferul avea probleme de atenție…. din cauza băuturii. ”Am fost sesizați prin serviciul 112 despre faptul că pe strada Bogdan Dragoș s-a produs un accident soldat cu vătămarea corporală a trei persoane. Din primele cercetări rezultă faptul că conducătorul auto, pe fondul consumului de alcool pierde controlul asupra direcției de mers și intră în coliziune cu un pom. Din accident a rezultat vătămarea corporală atât a conducătorului auto, cât și a celor doi pasageri. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, urmând a se da soluția prin Parchet. Rezultatul testării a fost de 1,02 miligram per litru în aerul expirat”, a  precizat agentul șef Laurențiu Todoreanu, din cadrul Biroului Rutier Roman.

Pentru că inițial s-a crezut că victimele nu pot ieși singure  din mașină, pompierii au venit la fața locului și cu echipaj pentru descarcerare, nu doar cu ambulanța SMURD. ”S-a acordat primul ajutor medical victimelor. O victimă a fost preluată de către echipajul SMURD și transportată la la CPU a Spitalului Municipal Roman, iar echipajul de descarcerare a intervenit pentru deconectarea bornelor de la bateria de acumulator pentru înlăturarea pericolului de incendiu”, a declarat maiorul Mihai Parasca, comandantul Detașamentului de Pompieri Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.