Bani de la CJ Neamț pentru școli din județ

de | 12/08/2016 | Județean, Rural

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a deplasat vineri, 12 august, în localitățile Bîra și Boghicea pentru a vizita școlile și grădinițele din cele două comune. Președintele Consiliului Județean a vrut să vadă stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar și să afle problemele cu care se confruntă instituțiile de învățământ.

Suntem aproape de începerea noului an școlar și trebuie să ne mobilizăm să pregătim școlile pentru elevii și profesorii din Neamț așa cum se cuvine. Am găsit în teren câteva probleme, dar până în septembrie le vom rezolva pe toate, astfel încât anul școlar să se desfășoare în bune condiții în cele două localități. LA școala din SLobizia se contruiește un grup sanitar pentru elevi și pentru profesori. Școala nu are, încă autorizație de funcționare, dar sperăm ca în septembrie să primească, după terminarea investiției. Vom ajuta cu fondurile necesare să finalizăm acest grup sanitar”, a declarat președintele Ionel Arsene.

școala Bîra

școala Bîra

Valoarea investiției de la Școala Slobozia este de 388.000 de lei plus TVA. La această unitate de învățământ sunt aproximativ 70 de elevi, conform afirmațiilor primarului comunei Boghicea, Mihai Cazamir.

În comuna Bîra, școala din satul cu același nume are nevoie de acoperiș nou, fiindcă plouă în clase atunci când vremea este nefavorabilă. O altă investiție necesară este crearea unui acces dinspre holul instituției către toaletele școlii, pentru a nu se ocoli prin exteriorul imobilului. ”Va face cererea către Consiliul Județean domnul primar și vom aloca fonduri pentru acoperișul de la școala asta și pentru ceea ce mai trebuie”, a precizat Ionel Arsene. Pentru școala din Rediu, primarul Dănuț Petraru, a fost sfătuit să facă o cerere pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Guvernul României.

Ionel Arsene - Vasile Ivancea

În cadrul vizitei, președintele Consiliului Județean s-a întâlnit și cu o parte a primarilor din zona Roman pentru a discuta despre situația școlilor din localitățile pe care le administrează, dar și pentru a inventaria alte probleme cu care se confruntă comunitățile din care fac parte. În urma întâlnirii au fost întocmite fișe de nevoi pentru fiecare localitate, urmând ca președintele Consiliului Județean să le asigure sprijin și finanțare în vederea soluționării problemelor existente.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.