Liberalii se pregătesc de parlamentare. Primul pas: Liga Aleșilor Locali

de | 12/08/2016 | Județean

Liberalii nemțeni s-au reunit, joi seară, la Primăria Roman, pentru a participa la prima ediție a Ligii Aleșilor Locali. După cum îi spune și numele, această întâlnire a fost pentru aleșii locali PNL din județ, adică pentru consilierii locali, primari și consilierii județeni. Totodată, liberalii au vorbit despre alegerile generale care vor avea loc în această toamnă și despre dorința de a da viitorul premier al României.

Deputatul Mugur Cozmanciuc a spus că acest eveniment trebuie continuat lunar  și că aleșii liberali au datoria de a încerca să implementeze în Neamț proiectul Neamț 2020. Senatorul Eugen Țapu a reamintit celor prezenți că scorul de 37% obținut de PNL în Neamț la alegerile locale plasează organizația județeană pe locul zece la nivelul țării, dar că ”se pute obține un scor și mai bun”. ”Am convingerea că la alegerile parlamentare vom bate PSD și vom da primul-ministru. Vă rog să aveți încredere și să știți că două sunt cuvintele cheie pentru perioada ce urmează: unitate și echipă. Dumneavoastră faceți parte din echipa extinsă a partidului și vom merge, împreună, spre victorie. De azi, fiecare dintre dumneavoastră trebuie să fie mobilizat și prezent în echipă. În 2004 am avut rezultate mai proaste la alegeri locale, iar apoi am dat primul-ministru. Și eu cred că dacă la București nu ar fi fost anumite bâlbe, PNL ar fi câștigat alegerile locale”, a afirmat senatorul Eugen Țapu.

PNL Liga Alesilor Locali 2

Vor fi tentanții și vor fi unii care vă vor propune lucrurui la limita dintre imoralitate și ilegalitate. Vor și multe promisiuni, dar atenție la acestea, fiindcă, acum, mare parte din bani nu prin Consiliul Județean, ci prin programe naționale, direct de la ministere, așa cum este în cazul Programului Național de Dezvoltare Locală. Să aveți demnitate, fiindcă atunci și adversaul vă va aprecia și vă va respecta. Dacă nu veți avea demnitate, adversarul vă va considera un perfect preș de pus la ușă. Vreau ca PNL să aibă o schimbare de paradigmă, vreau ca noi, aleșii locali, să punem presiune pe parlamentari. Aceștia să fie motoarele dezvoltării, iar noi, o armată în spate”, a declarat Laurențiu Leoreanu, președintele Ligii Aleșilor Locali a PNL Neamț.

Au mai luat cuvântul Daniel Vasiliu, secretar coordonator al PNL Neamț, Gabriela Banu, președintele organizației de Femei, Florin Hpșa, liderul grupului PNL din cadrul Consiliului Județean. Florin Hopșa a cerut datele de contact de la primari pentru o mai bună comunicare și i-a rugat pe aleșii locali să îi solicite pe cei 14 consilieri județeni cât mai des. Marius Nechita, președintele tinerilor liberali nemțeni, a spus că până la începutul lunii octombrie vor exista organizații funcționale de tineret în fiecare localitate a județului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.