Lucrări de aproape 4.000.000 lei pe DN 15D

de | 16/08/2016 | Județean

Se scoate asfaltul de pe DN 15D, cunoscut mai ales ca drumul Roman – Piatra-Neamț. Excavarea asfaltului reprezintă prima etapă a unei lucrări de consolidare a drumului. Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au precizat că aceste lucrări sunt ”de întreținere curentă” și că se execută ”tratări burdușiri și tasări locale, pe o suprafață de aproximativ 3.800 de metri pătrați.”

Specialiștii în domeniu susțin că aceste burdușiri și tasări apar, la drumurile construite reent, dacă fundația nu este bine consolidată și compactată, dar în ceea ce privește un drum precum DN 15D este normal să aibă asemenea probleme, întrucât la momentul construirii acestei șosele nu exista nici tehnica și nici utilajele de la acest moment.

DRDP Iași a alocat 704.702,4 lei cu TVA pentru tratarea burdujirilor și 3.139.400, 65 lei cu TVA pentru noile covoare asfaltice. Firma care execută lucrările este SC Danlin XXL SRL. Directorul regional executiv al DRDP Iași, Ovidiu Laicu, a  adăugat că ”ulterior, în acest an se vor executa și lucrări de întreținere periodică. Acest lucru înseamnă că se vor turna covoare asfaltice pe sectoarele km 22+074 – km 26+000 și km 39+800 – km 45+304”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.