Seminar despre energia verde

de | 14/09/2016 | Local

Primăria Roman va găzdui, joi, un seminar referitor la planul de acțiune pentru următoarii ani privind energia durabilă. Cei interesați pot veni să participe la discuții și să îi asculte pe reprezentanții Fundației TERRA Mileniul III, organizatorii evenimentului.

Fundaţia TERRA Mileniul III şi Primăria municipiului Roman, cu sprijinul Asociației Municipiilor din România, organizează joi 15 septembrie, ora 11.00, la sediul Primăriei, în Sala de Consiliu, seminarul “Planul de acțiune privind energia durabilă în municipiul Roman – pentru corelarea eforturilor la nivel regional”. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Orașe Verzi – Regiuni Verzi“ (Green Cities – Green Regions), co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, şi se adresează autorităților locale și regionale din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Seminarul va cuprinde prezentarea proiectului “Orașe Verzi – Regiuni Verzi”, principalele măsuri ale Planului de Acțiune privind Energia Durabilă, lecții învățate în Elveția şi o conferinţă de presă pe temele activităţii. Prin proiectul ”Oraşe Verzi – Regiuni Verzi” se doreşte sprijinirea municipiilor și regiunilor ce doresc să își reducă amprenta de carbon și să clădească un parteneriat durabil între partenerii elveţieni şi români cu scopul de a identifica soluţii potrivite pentru tranziţia către o economie verde.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.