Și-au găsit sfârșitul în fața Primăriei, după ce au pus la pământ un stâlp

de | 02/10/2016 | Rural

Sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe strada Orizontului din localitatea Săbăoani, chiar în fața Primăriei din localitate, a avut loc un accident rutier soldat decesul a două persoane. Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că în timp ce un bărbat de 35 de ani din Roman conducea un autoturism pe strada Orizontului, într-un sector de drum în curbă la dreapta a pierdut controlul vehiculului, a pătruns pe contrasens, după care a circulat prin şanţul betonat din partea dreaptă a direcţiei de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de iluminat public.

În urma impactului, stâlpul de iluminat s-a rupt, iar autoturismul s-a răsturnat şi a rămas pe cupolă în afara carosabilului, rezultând decesul conducătorului auto și a pasagerului din dreapta față, un tânăr de 27 de ani, din Săbăoani. Bărbații au fost scoși din mașină cu ajutorul echipajelor de descarcerare și martorii spun că au fost greu de recunoscut din cauza rănilor. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 35 de ani nu purta centura de siguranță. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă.

Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive – folosiţi-le, deci, chiar şi pe distanţe scurte, în trafic local! Folosirea centurii de siguranţă, în caz de accident, crește șansele de supravieţuire de la 40% la 60%. Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.) Dispozitivele de tip „airbag” sunt, de fapt, sisteme suplimentare de retenţie care au eficacitate numai dacă centurile de siguranţă sunt cuplate”, ne sfătuiesc polițiștii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.