Tânăr din Săbăoani, „școlit” în furturi

de | 02/11/2016 | Rural

La doar 18 ani, un tânăr din Săbăoani are deja mai multe furturi la activ. Acesta a furat și din casele consătenilor, dar și din societăți comerciale. Într-un final, marți, 1 noiembrie, adolescentul a fost depistat pe raza localității, fiind reținut de polițiști ”în vederea documentării activității infracționale”. Acesta este bănuit că, în dimineața zilei de 22 septembrie ar fi pătruns în locuința unei femeie de 36 de ani din Săbăoani, de unde a sustras bani și bijuterii.

Totodată, polițiștii au extins cercetările stabilind că acesta este bănuit și de săvârșirea a două furturi, unul dintre acestea comis în noaptea de 16 spre 17 octombrie, din locuinţa unei femei din localitate, și celălalt comis în noaptea de 26 spre 27 octombrie, din incinta unei societăți din Săbăoani. Tânărul mai este cercetat și pentru o tentativă de furt calificat, comisă în noaptea de 28 spre 29 octombrie.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat, cu ocazia săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus, este de aproximativ 10.500 lei, fiind recuperat până în prezent 40% din valoarea totală. Polițiștii au reținut tânărul pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar cercetările sunt continuate pentru recuperarea întregului prejudiciu și pentru documentarea activității infracționale. Miercuri, 2 noiembrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman au dispus cercetarea tânărului sub control judiciar.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.