Plângere la Parchet în cazul programului „laptele și cornul”

de | 01/11/2016 | Județean

Programul „laptele și cornul”, care la Neamț nu funcționează din cauză că licitația pentru produse a fost lansată abia după începerea școlii, a devenit subiect de dispută în plenul Consiliului Județean Neamț, în cea mai recentă ședință ordinară a executivului din Neamț. După ce înRoman.ro a scris despre cum așteaptă mii de copii un drept care este al lor, consilierii liberali au cerut lămuriri de la președintele CJ Neamț. Iar Ionel Arsene a dat vina pe liberali pentru lansarea târzie a licitației publice. ”Consilierii județeni PNL sunt de vină, fiindcă nu s-au prezentat la ședințe pentru a constitui cât mai repede noul Consiliu Județean. Din cauza aceasta s-au decalat toate etapele”, a fost răspunsul lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Este interesant că președintele CJ Neamț a găsit vinovații abia la trei săptămâni după ce înRoman.ro a scris despre situația programului ”lapte și corn”, dar și despre cum purtătorul de cuvânt al instituției județene nu a răspuns întrebărilor, deși a confirmat de mai multe ori că va face acest lucru.

Sunt 50.000 de copii care nu beneficiază de lapte și corn 100% din cauza lor. Ei nu sunt în stare să urce la timp o documentație pe SEAP și cu toate cele aferente. De la comisia de constituire, care a avut loc pe 4 iulie, ei nu au fost în stare să urce documentația pe SEAP și să dea drumul la procedura de achiziție publică, respectiv licitație deschisă. Au motivat că ei, cu tot cu aparatul tehnic, din cauza consilierilor PNL, care nu au venit la ședința de constituire. Dar e o mare gogomănie, în condițiile în care merele care se dau tot la elevi au fost achiziționate din vară. Știu că procedura de achiziție a fost desfășurată în aprilie – mai. Voi face și solicitare în scris la CJ, voi informa și Prefectura Neamț despre această situație și voi aduce totul și în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, deoarece consider că în acest caz este vorba despre neglijență în serviciu și încălcarea unui drept al preșcolarilor și al elevilor”, a declarat Florin Hopșa, liderul consilierilor județeni PNL.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.