Concurs de fotografie: „Toamna în satul nemțean”

de | 03/11/2016 | Județean

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează a IV-a ediție a concursului județean de foto(etno)grafie ”Toamna în satul nemțean”. Competiţia se adresează fotografilor amatori sau profesionişti şi îşi propune stimularea fotografierii satului viu, contemporan, surprins în elementele care îl definesc.

În concurs sunt acceptate fotografii alb/negru şi color, fotografii de autor/fotografii din colecţii particulare, care se încadrează în tematica propusă. Fotografiile nu trebuie să fi apărut anterior în publicaţii tipărite sau online şi să nu fi fost vândute unei agenţii foto. Toate imaginile trebuie să respecte legea dreptului de autor, iar participantul să fie proprietarul tuturor drepturilor asupra fotografiilor înscrise în concurs, asumându-şi responsabilităţile ce decurg din încălcarea acestor obligaţii.

De asemenea, concurentul va cere acordul persoanelor care apar în fotografii, în privința participării în competiție.

Fiecare autor/instituţie/organizație poate trimite maxim cinci fotografii. Fotografiile vor fi trimise în versiune printată sau în format digital (jpeg, minim 200 dpi, maxim 300 dpi, 3000 x 2000 pixeli). Dimensiunile fotografiilor printate se vor încadra între minim 20/30 cm şi maxim 30/45 cm. Nu vor fi acceptate intervenţii/prelucrări fotografice întrucât acestea pot afecta valoarea materialului. De asemenea, nu vor fi acceptate fotografii făcute în muzee, expoziţii sau colecţii publice.

Participanţii pot depune sau trimite lucrările prin poştă la adresa: Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, str. Ştefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamţ, 610101, pana pe data de 14 noiembrie 2016 sau la adresa de e-mail: contact@culturaneamt.ro.

În cadrul concursului se vor acorda urmatoarele premii:

  • Premiul 1 – 500 lei
  • Premiul 2 – 400 lei
  • Premiul 3 – 300 lei
  • 3 x Mentiune – 100 lei.

fotoetnografia

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.