Fără hate speech la Colegiul „Miron Costin”

de | 03/11/2016 | Local

Hate speech sau discursul instigator la ură este un fenomen care se desfăoară în toate mediile și la orice vârstă, cu urmări ce pot fi grave. Despre limbajul plin de ură au aflat mai multe elevii Colegiului Tehnic Miron Costin Roman în cadrul unui proiect care a început luna trecută și s-a terminat joi, 3 noiembrie.

Activitatea de final de proiect a avut drept scop sublinirea informaților relevante obținute de elevi pe parcursul lunii trecute. Proiectul ”Pro educație, no hate” a atras atenția asupra violenței din mediul școlar și din jurul mediului școlar.

De data aceasta vorbim despre discursul instigator la ură și ne propunem să-i învățăm pe cei mici să fie toleranți. Cei mici, pentru că, totuși, vorbim despre niște elevi cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Ne-am bucurat de sprijinul mai multor parteneri. De fapt, trebuie să precizăm faptul că acest proiect inițiat de noi se încadrează într-o campanie care are loc la nivel național, campania Equalis, această campanie este inițiată de asociația GEYC din București, campanie cu finanțare europeană din cadrul proiectului european Balkans without hate”, a afirmat prof. Ana-Maria Zăloagă, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin” Roman. Pentru elevii din cadrul unității de învățământ, acest proiect a însemnat întâșniri cu psihologi, cu mediatori și cu mulți alți parteneri. Astfel, tinerii au învățat nu doar cum să identifice un hate speech, dar și cum să nu ajungă la așa ceva, chiar dacă smt nevoia să fie în dezacord cu o anumită situație.

În urma desfășurării acestui proiect, un elev din cadrul Colegiului va participa la o conferință internațională care va avea loc la București, săptămâna viitoare. Materialele promoționale pentru această campanie au fost trimise de la Strasbourg, de la Secretariatul Consiliului European.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.