Armă deținută ilegal, ascunsă după dulap

de | 11/11/2016 | Actualitate, Rural

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă au efectuat joi, 10 noiembrie, o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 32 de ani, din Oniceni. Cu ocazia acestei activităţi, într-una din camerele locuinței, după un dulap, a fost găsită o armă artizanală de vânătoare. Bunul identificat a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și muniției și uz de armă fără drept.

Conform legislației în vigoare, deținerea, portul, confecționarea, precum și orice operațiune privind circulația armelor letale, a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcționarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.