Unde vă testați gratuit glicemia

de | 11/11/2016 | Local, Sănătate

Romașcanii vor putea să testeze gratuit nivelul glicemiei luni, 14 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Diabetului. Activitatea se va desfășura la o farmacie din centrul orașului.

Cu ocazia acestei zile, a zilei internaționale a diabetului, care are loc în fiecare an pe data de 14 noiembrie, farmaciile Alfa, în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Diabet ”Strop demiere” din Roman dorim să efectuăm o serie de testări gratuite ale glicemiei, un screening gratuit care este foarte important în depistarea precoce a diabetului de tip zaharat de tip II; și-atunci, ne-am gândit împreună cu doamna doctor Măndășescu, care este coordonatoarea acestei asociații, să efectuăm aceste testări care vor avea loc între ora 9.00 și 14.00, la farmacia Alfa de pe strada Oituz, cu ajutorul unei doamne asistente de la Asociația ”Strop de miere”. Aș vrea să precizez că aceste analize ar trebui să fie efectuate pe stomacul gol, pe nemâncate. Deci, pacienții care sunt interesați să efectueze aceste analize să vină, dacă, se poate, cât mai de dimineață”, a afirmat Alice Antonce, managerul farmaciilor Alfa.

Specialiștii atrag atenția că diabetul este o boală ascunsă, care nu dă semnale decât în stare avansată. ”Diabetul nu este o boală dureroasă, dar complicațiile pot fi foarte grave, pot merge până la pierderea vederii, distrugerea funcției renale, diferite afecțiuni cardio-vasculare. Și-atunci e bine ca oamenii să-nțeleagă că e important să aibă un stil de viață sănătos. Asta înseamnă, sigur, mișcare, o alimentație sănătoasă, dar și aceste testări care pot depista la timp o afacțiune și atunci, sigur că este mult mai ușor de a trata afacțiunea respectivă”, a precizat Alice Antonce.

Tot cu ocazia zilei internaționale a diabetului, la sediul Asociației ”Strop de miere” va fi organizată o expoziție de tablouri, pentru a aduce în atenție terapia prin artă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.