Schimbare de ștafetă la Garnizoana Roman (galerie foto)

de | 25/11/2016 | Actualitate, Local

Mai multe cadre militare de la Garnizoana Roman au trecut în rezervă. Acest lucru a fost marcat vineri, 25 noiembrie, printr-un eveniment special, mai ales că și comandantul Garnizoanei Roman a pus arma-n cui și a predat ștafeta altcuiva. În total, patru cadre militare s-au retras din activitate și au fost premiate pentru activitatea lor în cadrul Armatei Române. Cei care s-au pensionat sunt: maistrul militar principal de construcții Vasile Grigore Rusu, plutonierul adjutant principal Gheorghe Florentin Olariu, colonelul Ioan Florinel Cociorvă și comandantul Garnizoanei, colonelul Ioan Lahman.

Activitatea festivă a fost presărată cu momente emoționante, ca acelea în care colonelul Cociorvă și colonelul Lahman au salutat formația, pentru ultima dată în calitate de ofițeri activi. Fiecare dintre cei prezenți au ascultat câte o scurtă biografie a celor care au ieit la pensie, iar pensionarii au primit cadouri din partea Garnizoanei și din partea administrației locale.

Nu cred că pot prezenta în câteva cuvinte munca unor oameni de zeci de ani de zile. Tot ce pot să spun este că a fost o mare onoare pentru mine să lucrez cu domniile lor. Din punctul meu de vedere, cinstea, onoarea, demnitatea, devotamentul sunt doar câteva caracteristici ale întregii lor activități. Dați-mi voie ca în numele dumneavoastră, al meu personal să le urez multă sănătate, bucurii, împliniri alături de cei dragi, pensie cât mai lungă”, a afirmat col.(r) Ioan Lahman.

Cel mai important moment al evenimentului a fost ”predarea de ștafetă”, atunci când steagul a fost preluat de colonelul Vasile Crețu, cel care a fost desemnat să conducă Garnizoana Roman în următoarea perioadă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.