Petardele și artificiile au adus probleme cu legea

de | 03/01/2017 | Județean, Local, Rural

Petardele și artificiile au adus probleme unor nemțeni, chiar înainte de noul an. Pe 30 decembrie 2016, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Roman un bărbat de 32 de ani, care deținea fără drept asupra sa o baterie de artificii cu 19 focuri. Articolele pirotehnice a fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În aceeași zi, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamţ au executat o acţiune în zona Dărmăneşti, ocazie cu care au identificat într-un bar un bărbat de 47 ani, care avea asupra sa cinci cutii a câte 60 bucăți de minipocnitori.

Sâmbătă, 31 decembrie 2016, în urma unor verificări, polițiștii Postului de Poliţie Borca au identificat un bătrân de 81 de ani din localitate, care deţinea la domiciliul său şi comercializa articole pirotehnice fără drept. În cauză s-au ridicat şi confiscat 883 pocnitori deținute ilegal.

Tot sâmbătă, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliției municipiului Roman a depistat, în flagrant, un bărbat de 40 de ani, din Săbăoani, care se afla pe strada Sucedava și avea asupra sa 360 petarde, interzise la deţinere. Petardele au fost ridicate în vederea confiscării și, în toate cazurile, au fost demarate cercetările pentru săvârșirea infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu obiecte pirotehnice.

În perioada sărbătorilor de An Nou nu au fost înregistrate evenimente negative produse pe fondul operațiunilor cu articole pirotehnice fără drept.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.