Sens unic pe strada de lângă parc

de | 20/01/2017 | Administrație, Local

Strada Eternității va avea sens unic și se va putea circula doar spre cimitir. Administrația locală vrea să amenajeze în zonă mai multe locuri de parcare, dar fără să taie din arborii care se află la margine de trotuar. Această stradă a fost în plan de reabilitare și în 2016, dar timpul și bugetul nu au mai permis derularea lucrărilor.

Vom face o reparație capitală a străzii Eternității, acea stradă de lângă parc, care duce dinspre bulevardul Republicii spre strada Mihai Viteazu. În acest moment gândim în zonă un proiect pentru a câștiga cât mai multe locuri de parcare, gândim un proiect de implementare a unui sens unic în acea zonă, exact pe direcția de mers cum v-am spus mai devreme, dinspre bulevardul Republicii spre Mihai Viteazu, iar toate acele străzi care vin ca un labirint acolo, care au conexiune cu bulevardul Roman-Mușat, fostă Florilor, să devină, de asemenea, sensuri unice întrucât acele străzi așa au fost construite de la început, așa au fost proiectate, cât să încapă o singură mașină”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Șeful administrației locale susține că varianta sensului unic în zona amintită este cea mai bună din punct de vedere a siguranței circulației rutiere.

Ori, în momentul în care vom genera trafic și pe aceste străzi, introducând sensul unic, să nu creem disconfort în zonă și lucruri nedorite de genul accidentelor. Și atunci, și acele străzi să aibă, de asemenea, o formă de sens unic, una să aibă sens unic pe o direcție, una pe o direcție, astfel încât să exste o cale de comunicare cu bulevardul Roman Mușat”, a adăugat Micu.

Strada Eternității este intens circulată în timpul verii, când zeci de mașini sunt parcate de o parte și de cealaltă a carosabilului, mulți romașcani venind în parc pentru a petrece timp liber cu cei dragi. Lucrarea de reabilitare a fost estimată la 1.200.000 lei și urmează a fi scoasă la licitație după aprobarea bugetului municipiului. Aceeași investiție a fost estimată, în aprilie 2016, la doar 900.000 de lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.