Noi acuzații la adresa Spitalului Roman: „A murit cu zile”

de | 23/01/2017 | Local, Sănătate

Spitalul Municipal de Urgență Roman este din nou în vizorul atenției publice după ce Mihai Craivan, un agent de pază de doar 49 de ani a murit la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului. Colegii de muncă ai bărbatului susțin că medicii care l-au consultat prima dată pe agentul de pază nu și-au făcut datoria și l-au lăsat să plece acasă, în ciuda  faptului că acestea prezenta dureri la inimă.

Miercuri seara, l-am adus la Spital, la Urgență, că i-a fost rău. I-au pus o perfuzie și l-au lăsat acolo  toată noaptea, pe un pat. Eu am stat cu el până dimineață și nu I s-a făcut nimic:nici internare, nici analize, nici internare, nimic. Sâmbătă seară am fost din nou de serviciu și dimineață, la 5.00, i-a venit rău. Când am ajuns la poarta spitalului deja se înnegrise la față și mi-a spus: Eu mor. Am intrat, l-au preluat cadrele medicale și l-au resuscitat 40-50 de minute, dar a murit. Sunt revoltat din cauză că medicii, când l-am adus miercuri seară, nu i-au făcut nimic, absolut nimic. A murit cu zile”, spune unul dintre colegii bărbatului.

De cealaltă parte, reprezentanții Spitalului susțin că au fost acordate îngrijirile medicale specifice atât miercuri noapte, cât și la a doua prezentare la CPU.

Pacientul s-a prezentat în data de 18 ianuarie, la ora 18.25, la Centrul de Primiri Urgențe Roman și a fost preluat de medicul de tură. Pacientul i-a spus medicului că, în timpul zilei, a prezentat o durere precordială, cu caracter de cuțit, care-a cedat spontan. Dar pentru că persista situația de nod în gât, lipsă de aer și membre superioare amorțite a decis să se prezinte la CPU. I s-au efectuat analize, i s-au făcut markerii cardiaci, EKG și i s-a luat tensinea; tensiunea era 190 cu 100. S-a dat medicație de scădere a valorilor tensionale și a fost recomandat consult de medicină internă. Pe garda medicală a fost văzut de un medic; la acel moment, tensiunea era de 130 cu 80, pentru că luase medicamente de scădere a tensiunii. EKG-ul era cu morfologie normală și medicul a recomandat consult cardiologic. A doua zi dimineață a fost văzut de medicul cardiolog, iar tensiunea era 160 cu 90, EKG normal si fără dureri precordiale. I s-a recomandat tratament pentru hipertensiune și a fost îndrumat spre domiciliu cu scrisoare medicală. Din spusele colegilor, sâmbătă seara, pe la 23.45 a avut o nouă durere, iar duminică dimineață, în jurul orei 5.00, o altă durere, mai puternică, și a fost adus la CPU. Când a ajuns la spital, a apucat să se așeze pe patul de consultații și, din relatările medicului de gardă urgentist a făcut niște crize convulsive tonico-clonice și a intrat în stop cardio-respirator”, a afirmat dr. Maria Andrici, directorul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Conform medicilor, manevrele de resuscitare au durat mai bine de o oră, dar fără rezultat. După ce a aflat că a rămas văduvă, soția bărbatului a leșinat și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pentru a se stabili cu exactitate cauza morții va fi necesară o autopsie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.