Câinii fără stăpân, expuși pentru adopție

de | 14/02/2017 | Administrație, Local

Câinii fără stăpân, care a fost strânși de pe stradă de hingheri, vor fi prezentanți romașcanilor spre a fi adoptați. Fiecare patruped care ajunge la adăpostul de câini este vaccinat și cipat, iar cei care ar vrea să adopte vor afla și alte informații importante.

Mă gândesc ca pe viitor, ca și cu ajutorul dumneavoastră, al presei să oferim sau să creem un cadru în Parcul Municipal; poate creem un țarc special unde, în fiecare duminică să scoatem cățeii pentru a fi oferiți spre adopție. Luăm în calcul un astfel de proiect și, la momentul potrivit vă vom informa, pentru că mi-aș dori ca dumneavoastră, mass-media, să fiți partenerul Primăriei municipiului Roman în acest demers”, a afirmat primarul Lucian Micu.

O altă soluție pe care administrația locală a găsit-o este colaborarea cu asociații care se ocupă de intermedierea adopțiilor canine internaționale. Conform legislației în vigoare, câinii care sunt prinși în oraș și ajung la adăpostul de câini fără stăpân pot fi eutanasiați în 14 zile, dacă nu sunt revendicați sau nu au șansa de a fi adoptați. Societatea Municipal Locato, cea care administrează adăpostul de câini, nu percepe taxă de adopție, dar cel care ia un cîine de la adăpost trebuie să-l îngrijească în mod corespunzător, fiindcă patrupedul este identificat după cip și va fi recunoscut dacă ajunge din nou pe străzi.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.