Cât costă curățenia la un mormânt

de | 04/04/2017 | Administrație, Local, Util

În această perioadă se face curățenie în cimitirele din oraș pentru ca, la Paști, acestea să arate decent. Administrația locală oferă o soluție pentru cei care nu pot face personal curățenie la mormintele celor dragi.

Împreună cu cei de la Municipal Locato am demarat încă de la sfârșitul săptămânii trecute în cele două cimitire acțiuni de curățenie, atât la cimitirul Eternitatea, cât și la cimitirul Nicolae Bălcescu astfel încât și pentru Florii, dar și pentru sărbătorile pascale să avem curățenie în cimitir. Și mai mult decât atât, vom mediatiza un serviciu pe care societatea Locato îl are în portofoliu și anume acela de întreținere morminte. Ne adresăm aici în special celor vârstnici, care nu mai au puterea să întrețină, să facă curățenie la morminte, cât și celor care poate sunt plecați din localitate sau sunt plecați din țară și doresc ca în perioada sărbătorilor pascale mormintele să fie curate și întreținute. Este vorba de un serviciu de întreținere morminte care costă 24 de lei și care poate fi comandat către societatea Locato pentru a executa aceste lucrări”, a precizat primarul Lucian Micu.

În planul administrației locale există și  o inventariere a locurilor din cimitirul Eternitatea și informatizarea activității de acolo pentru a se ști cu precizie cui aparțin mormintele și ce se întâmplă cu acele morminte la care nu vine nimeni sau pentru care se plătesc taxe o dată la câțiva ani, fiindcă rudele celor înmormântați nu sunt în localitate. Rămâne, însă, problema furturilor de coroane, candele, flori și alte obiecte de pe morminte sau de lângă acestea.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.