Probleme pentru Muzeul Personalităților Romașcane

de | 05/04/2017 | Administrație, Local

După ce un proiect al Primărei Roman a fost respins de la finațare de reprezentanții Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, un alt proiect riscă să aibă aceeași șansă. Este vorba despre Muzeul Personalităților Romașcane, muzeu care ar trebui să se amenajeze în clădirea fostei securități, de pe strada Cuza-Vodă. Proiectul privind consolidarea clădirii și amenajarea muzeului a primis răspuns negativ din cauza unor ștampile.

Din păcate a venit un răspuns nefavorabil pentru Muzeul de Personalităților Romașcane, acolo unde vom depune și o contestație, pentru că sunt câteva lucruri pe care le-au cerut și care nu sunt posibile din punct de vedere legislativ. Au cerut anumite ștampile pe proiectele electrice și sanitare, dar acolo singurul care trebuie să pună ștampilă e doar proiectantul, nu poate să pună altcineva. Dar formulăm… sunt chestiuni de ordin formal, nu sunt chestiuni de substanță”, a spus primarul Lucian Micu.

Proiectul Primăriei Roman privind parcul Zăvoi a fost respins definitiv. Un alt proiect care a primit răspuns negativ și acum se analizează contestația depusă de Primăria Roman este cel privind termoizolarea blocurilor. Proiectul privind reabilitarea Casei Celibidache și cel privind amenajarea Parcului Jora au trecut, deocamdată, de anumite etape de evaluare, dar încă nu s-a primit răspunsul final.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.