Olimpiada ONU pentru elevi și studenți

de | 06/04/2017 | Educație, Județean

Prin proiectul Olimpiada ONU, Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași urmărește pe de o parte să dezvolte spiritul civic al liceenilor și studenților în privința problemelor globale ce fac obiectul agendei 2030 a Organizației Națiunilor Unite, iar pe de altă parte să propună comunității o paletă de soluții practice găsite chiar de cei tineri.

Faptul că tinerii reprezintă viitorul nu trebuie să rămână un clișeu, fapt pentru care prin acest demers se caută facilitarea comunicării și a schimbului de idei. Este necesar a se ține cont de faptul că o parte din viitorii participanți la Olimpiada ONU vor putea ajunge în viitor pe pozițiile de decizie din cadrul administrațiilor locale sau centrale, iar exercițiul de a identifica încă de acum soluții la problemele cu care se confruntă este esențial. Temele alese în cadrul proiectului „Educația formală versus educația non-formală”, pentru liceeni, și „Provocările aduse de Agenda 2030 sub aspectul reducerii șomajului la nivelul tinerilor”, pentru studenți, subliniază, din perspectiva organizatorilor, unele dintre aspectele cele mai des întâlnite la nivelul tineretului din România. În acest sens, o aprofundare a variațiunilor în care pot fi particularizate de la o regiune la alta sau chiar de la o comunitate la alta sunt importante în perspectiva modului în care tinerii pot conlucra și înainta un set de posibile soluții la dificultățile lor actuale”, se arată într-un comunicat al Asociației Tineretul ONU din România-Filiala Iași.

Proiectul se va desfășura în perioada 12-14 mai la Iași, eseurile cu una dintre cele două teme putând fi trimise la adresa iasi@unyouth.ro. Admiterea eseurilor în cea de-a doua fază, ce va avea loc la Iași, trebuie să întrunească următoarele criterii: încadrarea în limitele de două-trei pagini, respectarea formatului scris (font Times New Roman, dimensiune 12, spatiere 1,5), respectarea structurii argumentative, a elementelor de conținut, cât și relevanța si originalitatea argumentelor, toate acestea fiind avute în vedere de juriu în analiza lucrărilor.

Mai multe informații precum și întrebări puteți adresa pe e-mail-ul anterior amintit sau pe www.facebook.com/olimpiadaonu.

olimpiada ONU

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.