Proiectil pe malul Siretului

de | 19/04/2017 | Actualitate, Rural

Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțatmarți, 18 aprilie, în jurul orei 17.00, prin numărul unic de urgență 112 despre faptul că în satul Buruieneşti, comuna Doljeşti a fost descoperit un element de muniţie neexplodat.

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, iar subofițerii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au ridicat un proiectil exploziv de calibru 105 mm provenit din al doilea război mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit pe malul stâng al râului Siret de o persoană, în timp ce se afla cu animalele la păşune. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 de metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.