Camp Kennedy – școală de vară gratuită în limba engleză susținută de Ambasada SUA

de | 26/05/2017 | Educație, Național

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education invită liceenii cu vârsta cuprinsă între 16 -18 ani să candideze la școala de vară pentru educație civică, participare activă și leadership, denumită „Camp Kennedy”, ce va avea loc la București în perioada 8 -14 august.

Acest program îşi propune să ofere liceenilor din România, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin. Participarea în cadrul primei ediţii a programului Camp Kennedy în România este gratuită, cei 25 de participanți ce urmează a fi selectați având asigurate integral facilităţile de cazare, transport, materiale și sesiunile educative cu traineri și invitați de prestigiu.

Camp Kennedy este dedicată liceenilor vizionari, creativi, implicați şi urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților. Liceenii participanți vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshopuri şi sesiuni de informare sau vizite în instituţii publice de interes pentru tematica programului.  La finalul școlii de vară, participanții vor fi mentorați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau liceele din care provin. Cele mai creative și de impact proiecte vor fi ulterior premiate și apreciate public.

Camp Kennedy îşi propune să omagieze, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea sa, președintele american căreia îi poartă numele, John F. Kennedy şi să încurajeze tinerii în a cunoaşte şi aplica principiile unuia dintre cei mai iubiţi preşedinti din istoria Statelor Unite ale Americii.

Elevii pot proveni din mediul urban sau rural, dar trebuie să aibă cunoștințe cel puțin medii de limbă engleză, să fie creativi, implicați civic și cu rezultate școlare și extrașcolare bune și dispuși să organizeze minim un proiect civic local, în perioada 15 august- 15 octombrie 2017.

Cei interesați pot aplica online până pe data de 20 iunie, completând aplicația disponibilă aici: americancouncils.ro . Ulterior evaluării aplicațiilor online, un număr limitat de candidați vor fi invitați să susțină și un interviu online, în limba engleză.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.