Radu Samson (USR): Concluzii de campanie electorală

de | 09/06/2017 | Local, Politică

Sunt Radu Samson, un romașcan ca oricare dintre voi. Am împlinit 31 de ani cu mai puțin de o lună în urmă și, în ciuda tinereții, am „tupeul” să candidez la mult râvnita funcție de primar al acestui oraș. Rudele, apropiații și prietenii mei nu au făcut afaceri dubioase pe banii primăriei Roman și, indiferent de rezultatul alegerilor, nici nu vor face.

Contracandidații mei principali sunt oameni vechi în politică, candidatul PNL și-a început cariera în PSD cu mulți ani în urmă iar candidatul PSD, paradoxal, și-a început cariera în fostul PDL, devenit acum PNL. Aceste fapte nu demonstrează decât că aceste mari partide au făcut de-a lungul timpului o alianță tacită și și-au împreunat mâinile în buzunarele romașcanilor. Chiar cei doi candidați făceau glume la începutul campaniei despre cât de bine ar putea lucra împreună.

Apoi a început „circul electoral”. Dar vă rog nu vă faceți iluzii. Chiar dacă s-au aruncat ceva pietre în campanie, indiferent care dintre cele două partide ar câștiga, după alegeri lucrurile revin la normal și firmele unor membri marcanți PSD ar încasa în continuare onorarii grase pe contracte semnate de PNL, sau invers, pentru niște lucrări făcute pe bani mulți și cu calitate puțină. Stă în puterea noastră să îi oprim!

Țin neapărat să subliniez că eu, ca simplu romașcan, mă bucur că a fost din nou campanie electorală. Cu această ocazie în Roman s-au construit lucruri, chiar dacă în viteză, s-au acordat ajutoare celor nevoiași, chiar dacă în scop electoral, și mai ales s-au scos la iveală niște adevăruri despre candidați și despre partide, chiar dacă unele dureroase pentru noi toți.

La final vă propun ca peste 2 zile, în duminica alegerilor, să ne mobilizăm, să mergem cu toții la secțiile de votare și să dăm o palmă acestor partide vechi care au scris în România istoria corupției, a hoției, a nepotismului și a șpăgilor în formă continuată. De data asta votăm pentru schimbare! Votăm pentru normalitate!

Acest articol este un advertorial

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.