Dosar penal pentru trafic de produse toxice

31

Polițiștii Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț au verificat, în perioada 15 martie – 2 iunie, starea de legalitate, modul de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi condiţiile în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici de pe raza de competenţă. Acţiunea a vizat combaterea faptelor infracţionale prevăzute de legislaţia în domeniu şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea acestui gen de infracţiuni, dar și prevenirea producerii unor evenimente negative ce aduc atingere sănătăţii populaţiei şi mediului înconjurător.

Polițiștii angrenați au verificat 62 de agenţi economici, care sunt autorizaţi pentru operaţiuni de comercializare, de prestări de servicii şi de utilizare cu produse de protecţie a plantelor. În urma activităților desfășurate au fost constatate două infracţiuni: traficul de produse sau substanțe toxice și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri. Totodată, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale pentru comercializarea produse de protecție a plantelor cu termen de garanţie expirat, în urma abaterilor constate fiind confiscată cantitatea de 200 grame mercur, 300 grame azotat de bariu, 300 grame azotat de plumb, 50 gr de fungicid și un litru de erbicid.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Vezi mai mult