”Cum să ai o voce irezistibilă” – lansare de carte

de | 24/06/2017 | Cultură, Local

Romașcanul Cătălin Popa, actor în București și antrenor personal pentru oameni interesați să vorbească corect și să aibă o dicție adecvată, a lansat joi, 22 iunie, la Roman, prima sa carte, intitulată ”Cum să ai o voce irezistibilă”. La eveniment au fost prezenți apropiați ai actorului, oameni care l-au ajutat în editarea cărții, dar și autorități locale. Lansarea de carte a avut loc la Biblioteca Municipală ”George Radu Melidon”. În deschidere, Cristina Panaite, directorul Bibliotecii Municipale, a prezentat, pe scurt, traseul profesional al autorului.

O comunitate, pe lângă trotare, asfalt, are nevoie și de hrană spirituală. Materialul tău de azi propune tinerilor, în primul rând, dar nu numai, tuturor celor interesați să progreseze și să își dezvolte capacitățile oratorice. Noi avem câteva asociați culturale care vor avea nevoie de cartea ta și o vor folosi. Ceea ce ne prezinți tu reprezintă o necesitate de a ne dezvolta,  într-o societate care pune foarte mult acccent pe comunicare.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Cum sa ai o voce irezistibila 2

Cătălina Bostan, președintele Asociației Gong, a explicat că aceaastă carte este o necesitate, întrucât dicția este cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Marius Cornenco, cunoscut romașcanilor pentru spectacolele de teatru pe care le pregătea în Roman, în urmă cu 15 ani, a fost cel care a vegheat la apariția volumului.

Am scris și am corectat… apoi am avut fericirea ca prima lansare de carte să aibă loc, în urmă cu trei săptămâni, la Universitatea de Teatru și Film din București, unde-au venit profesorii lui, unde-a venit o asistență minunată și, probabil, în timpul facultății a creat o senzație foarte bună, că toată lumea l-a primit cu drag, cu empatie minunată și l-a lăudat pentru frumoasa lui încercare. Cartea aceasta mă bucură pentru că, în primul rând, este un ghid practic, nu e chestie teoretică. Cătălin mi-a spus mie că vrea ca, pe lângă cursurile pe care le face, această carte să fie importantă pentru cursanți. Este o carte utilă pentru toți oamenii obișnuiți. Chiar dacă trăim în epoca internetului cred sincer că sunt esențiale contactele personale pentru reuțita noastră în viață. A vorbi corect, coerent, a avea o voce frumoasă, a ști să respiri, a nu avea defecte de vorbire înseamnă un lucru care penetrează publicul spectator.”

Marius Cornenco

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.