Primăria Roman cere fondurile europene în fața judecătorilor

de | 07/08/2017 | Administrație, Economic, Local

Accesul la bani europeni pentru două proiecte ale Primăriei Roman se va decide în instanța de judecată. Administrației locale de la Roman i-au fost respinse cererile de finanțare pentru proiectele de reabilitare a casei Vornicului Done (Casa Celibidache) și de amenajarea Muzeului Personalităților Roman, fostul sediul al Securității, actualmente grădiniță.

Suntem în etape premergătoare de semnare a contractelor pentru parcul Jora și blocul 33 de pe strada Anton Pann. Pentru celelalte două obiective ne aflăm procedură prealabilă pentru a acționa în instanță răspunsurile la contestații. E vorba de Casa Celibidache și Muzeul Personalităților Romașcane.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Reprezentanții Primăriei nu sunt de acord cu o condiție cerută de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Est – avizarea proiectelor de un expert avizat de Ministerul Culturii, pentru că spun că și proiectanții care au lucrat la cele două documentații au, la rîndul lor, aviz din partea Ministerului Culturii. Ei au contestat această cerință, dar ADR Nord Est le-a respins contestația și ultima cale de atac este cea prin instanța de contencios-administrativ.

 

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.