Iluminat modern într-o școală, datorită unei companii private

de | 07/09/2017 | Economic, Județean

O școală din județul Neamț are parte de iluminat moern și economic, datorită faptului că a fost inclusă în proiectul „Energie în școlile copilăriei”, susținut de E.ON România.

Proiectul a fost implementat în 44 de unități de învățământ din țară, din mediul rural și urban, peste 25.000 de copii și cadre didactice fiind beneficiari direcţi. Anul acesta, E.ON România a adus iluminatul modern şi eficient în şapte şcoli din judeţele Mureş, Sibiu, Maramureş, Timiş, Arad, Suceava şi Neamţ, în perioada aprilie-august, fiind montate circa 6.000 de corpuri de iluminat și 15.000 de tuburi cu led.

Școala din Neamț inclusă în acest proiect se află în localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Pe lângă condițiile de studiu îmbunătățite, reprezentanții companiei suțin că și facturile vor fi substanțial mai mici, datorită becurilor economice.

În cadrul proiectului, care a debutat în 2012, au fost montate 21.500 de corpuri de iluminat și 52.000 de tuburi economice și cu led, suma investită de companie până în prezent fiind de circa 2,2 milioane de euro.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.