Tulburelul face victime și anul ăsta

de | 21/10/2017 | Actualitate, Rural

Un bărbat de 61 de ani din localitatea Cotu Vameș și-a pierdut viața din cauza tulburelului. Bărbatul, care locuia singur, ar fi coborât în beciul casei vineri seară dar, din cauza dioxidului de carbon acumulat, și-a pierdut cunoștința și nu a mai ieșit. A fost găsit sâmbătă dimineață, mult prea târziu pentru a se mai putea face ceva pentru salvarea lui.

Este primul caz din această toamnă în care o persoană își pierde viața din cauza expunerii la dioxid de carbon produs din fermentația mustului.beci intoxicatie co2 1

Pompierii atrag atenția că încăperile in care se pun butoaiele și damigenele de vin să fie foarte bine aerisite. Dioxidul de carbon nu are miros și nu poate fi detectat.

 

Cea mai simplă metodă de a afla cât oxigen există în încăperea în care fermentează mustul este verificarea cu o lumânare aprinsă: daca aceasta se stinge, înseamnă că nu există suficient oxigen. Un alt sfat al pompierilor este ca, de fiecare dată când intrați într-o asemenea încăpere, sa anunțați pe cineva. Și, foarte important, nu intrați după o persoană căzută, riscați să deveniți și dumneavoastră o victimă. Sunați la numărul de urgență 112 pentru ajutor de specialitate

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.