Marți, trei ceasuri rele: trei pietoni, loviți pe trecere. Doi, la interval de câteva minute, pe aceeași zebră

de | 28/11/2017 | Actualitate, Local

Trei accidente, trei victime în doar două ore. S-a întâmplat în centrul Romanului marți seară. Primul accident a avut loc în jurul orei 17.00, pe C.D. Gherea, un pieton fiind accidentat pe zebră.

Două ore mai târziu, la trecerea de pietoni dintre Pizzeria Luca și agenția de voiaj Lucom, o persoană a fost accidentată de o mașină care avea direcția de deplasare doi măgari – hotel. Conform ofițerilor de serviciu, acest eveniment nu a fost anunțat polițiștilor, motiv pentru care o primă mașină a Poliției Rutiere a ajuns destul de târziu la fața locului. Este posibil ca nimeni să nu fi sunat la 112, iar ambulanța care a preluat victima și a dus-o la spital să fi trecut pe acolo din întâmplare.

În timp ce lumea se agita pe trortuar și în jurul mașinii implicate în accident, șoferul unui alt autoturism, care venea dinspre hotel și avea direcția de mers către primărie, ajuns la aceeași trecere pentru pietoni nu observă tânăra care voia să traverseze (dinspre luca spre Lucom) și o accidentează.

Au avut loc două accidente rutiere. În ambele au fost implicate câte un autoturism și în ambele este vorba despre neacordare de prioritate la trecerea pentru pietoni. În urmă cu aproximativ două ore de la aceste evenimente, la intersecția cu C.D. Gherea a mai avut loc un alt accident în care, de asemenea, au fost implicate un pieton și un autoturism, tot din cauza neacordării de prioritate. Pe baza experienței vă pot spune că este tipic ca pe timp de ploaie, ninsoare, din cauza vizibilității reduse conducătorii auto să nu observe pietonii care circulă regulamentar, chiar dacă vorbim de artere pe care funcționează iluminatul public. De asemenea, pietonii au obligația legală ca, înainte de a se angaja pe trecerea pentru pietoni, să se asigure; prima dată, din partea stângă, apoi din partea dreaptă.”

comisar șef Iulian Cloșcă, Biroul Rutier Roman

Din primele informații, toate cele trei victime prezentau răni ușoare. O a patra persoană rănită ușor a ajuns la Spitalul Roman tot în urma unui accident rutier, care a avut loc în jurul orei 17.30, la interesecția drumului național DN 15D cu drum județean care duce către Trifești. Victima era pasager pe bancheta din spate a unei mașini și a fost accidentată de un alt autoturism care nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.