Praful alb de la Poșta Roman, trimis pentru analize la București

de | 15/03/2018 | Actualitate, Local

Praful din plicul din cauza căruia Poșta Roman a fost închisă două ore miercuri, 14 martie, va ajunge la Institutul Cantacuzino. Oamenii legii au luat decizia să trimită substanța la analize pentru a se afla exact ce tip este și cât e de periculoasă.

Din spusele martorilor, angajata Poștei care ștampila plicurile cu data și alte informații specifice s-a umplut de praf alb la momentul la care a pus ștampila pe plicul cu bucluc. Acest plic ar fi trebuit să ajungă de la un expeditor din Roman la un destinatar dintr-o localitate rurală din zonă.

Imediat după ce plicul a „explodat”, iar praful alb a ieșit pe lângă, au fost alertate autoritățile. Au intervenit ofițeri ai Inspectoratului de Poliție Neamț, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț și ai Direcției de Sănătate Publică Neamț, zona a fost izolată, persoanele au fost evacuate, iar substanța necunoscută a fost ambalată și izolată. Cu toate acestea, trei persoane au intrat în contact direct cu praful înainte de izolare, dar până acum nu există niciun motiv de îngrijorare.

Joi, 15 martie, substanța a fost trimisă la Institul Național de Cercetare Cantacuzino pentru a se afla exact ce este. Între timp, în cauză s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de  trafic de produse sau substanțe toxice, iar cercetările continuă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.