S-a deschis Târgul de Paște – ce găsiți la căsuțe și corturi

de | 27/03/2018 | Administrație, Local

Târgul de Paște care s-a deschis în Piața Roman-Vodă va oferi posibilitatea romașcanilor de a cumpăra diverse lucruri. Sunt haine de piele și de blană, geci și alte obiecte de îmbrăcăminte. La alte două căsuțe se găsește încălțăminte din piele; la alte căsuțe sau corturi se vând obiecte pentru bucătărie: de la vase de lut până la farfurii și boluri multicolore. În altă parte sunt produse din carne și brânzeturi. Nu lipsesc de la târg nici dulciurile; nu se vând cozonaci și pască, dar iubitorii de dulciuri pot cumpăra gogoși calde, turtă dulce, bomboane și alte bunătăți. Și nici obiectele din  lavandă sau alte arome, care pot fi luate pentru acasă sau pentru cei apropiați.

Targul de Paste Lucian Micu 2070

Am deschis Târgul de Paște. Pe parcursul a două săptămâni vom avea în Piața Roman-Vodă circa 40 de comercianți care au ales să vină la Roman pentru a-și vinde produsele. Avem de la produse alimentare tradiționale până la haine și îmbrăcăminte, textile, astfel încât romașcanii să aibă o gamă cât mai variată de produse în perioada sărbătorilor pascale. Sperăm ca și vremea să țină cu noi, astfel încât romașcanii să poată vizita această zonă, dar și comercianții să poată face vânzarea pe care o așteaptă. Au venit la Roman comercianți din Sibiu, Brașov, Târgu Secuiesc, din zona Moldovei și ne bucurăm că Romanul este o zonă atractivă pentru comercianți, ceea ce înseamnă că există putere de cumpărare.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

 

Conform organizatorului, sunt închiriate 15 căsuțe și 25 de corturi. Chiria este 1.200 de lei pentru căsuță și 800 de lei pentru cort, sumă pe care comerciantul o achită pentru toată perioada târgului.

Unii dintre ei sunt clienți vechi. Un domn îmi povestea că el, de mic copil vine la Roman, mai ales în perioada bâlciului. Sunt bucuroși că aici găsesc persoane care să aprecieze produsele pe care ei le vând și speră cu toții la o vânzare cât mai bună.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

O geacă costă 200 de lei, o haină de piele 250 de lei, obiectele decorative costă de la 10 lei în sus, dulciurile – de la câțiva lei. Evident, ca la orice târg, există loc de negociere, mai ales dacă  anumite produse sunt cumpărate în cantități mari.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.