Deszăpezire „pe jumătate”, pe motiv de economii

de | 27/03/2018 | Administrație, Local

Zăpada care a căzut săptămâna trecută a pus la treabă și echipajele de deszăpezire din Roman. Doar că modul în care acestea au acționat a stârnit  nemulțumirea mai multor romașcani. Oamenii s-au plâns pe rețelele de socializare că zăpada fie nu a fost curățată din anumite zone, fie intervenția a fost făcută fără profesionalism.

Primarul Lucian Micu a răspuns luni, în cadrul conferinței de presă, întrebărilor jurnaliștilor pe această chestiune. Edilul a spus că s-a acționat bine.

Vineri a nins continuu, dar din noaptea de vineri spre sâmbătă s-a acționat, iar sâmbătă era asfaltul la negru.
Lucian Micu, primarul municipiului Roman

O altă problemă ridicată a fost aceea a unor cetățeni din diferite cartiere, care se simt cetățeni de mâna a doua și care au spus că pe străzile din cartierele respective nu s-a intervenit deloc. Alți romașcani au reclamat faptul că, după ce și-au deszăpezit mașina, plugul mașinii de deszăpezire a intervenit pe stradă și a anulat munca proprietarilor de mașini pentru zăpada doar a fost dată la o parte, nu și ridicată și transportată în afara orașului.

Ridicarea zăpezii generează costuri. În condițiile în care începe să se topească, era inutil să cheltuim acești bani. În cartierele din oraș s-a intervenit pe toate străzile principale. Pe celelalte se circulă normal.”
Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Pe de allă parte, primarul a primit și felicitări pentru acțiunea de deszăpezire; mai exact pentru că s-a acționat cu trei echipaje simultan, astfel încât rezultatul a fost imediat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.