De la un articol de presă, la un proiect pentru părinții cu autism și sindrom Down

de | 04/04/2018 | Actualitate, Local

Un articol scris pe înRoman.ro a dus la realizarea unei activități dedicate părinților care au copii cu autism sau cu sindrom Down. Materialul de presă de la care a pornit proiectul a fost cel referitor la ziua de 4 aprilie ca o zi a comunității și a faptelor bune.

Andreea Năstase, membru voluntar al Asociației „Crai Nou 2002” Piatra Șoimului, punct de lucru Roman, a aplicat pentru organizarea unui workshop. Proiectul a fost inclus pe lista națională, iar miercuri, 4 aprilie, patru voluntari au deschis ușile asociației pentru părinți copiilor cu autism și sindrom Down și  pentru specialiștii din școli, pentru că în Roman sunt copii care au aceste diagnostice și sunt integrați în școlile normale, de masă.

Am dorit să realizăm acest workshop pentru părinți fiindcă în societatea actuală este o cantitate mare de informație care trebuie asimilată sau la care măcar trebuie să ajungi, să analizezi de ce anume ai nevoie. Am oferit părinților informații despre terapiile tradiționale și cele mai noi, am adus specialiștii în fața părinților pentru a vorbi. Un părinte a vorbit despre terapia Mifne, eu am prezentat ceea ce se întâmplă la terapia ABA și am încurajat părinții să participe la ședințele de terapie, pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă cu ai lor copii. Tot pentru a-și înțelege mai bine copiii, am făcut cu părinții un exercițiu prin care le-am arătat capacitatea copiilor de a face anumite lucruri.

psiholog clinician Andreea Năstase, voluntar Asociația „Crai Nou 2002”

Andreea Năstase, care este și logoped și terapeut comportamental, consideră că pacientul „mare” este familia și că nu doar copiii diagnosticați au nevoie de îndrumare, acesta fiind argumentul principal al organizării acestui workshop.  American Councils și Ambasada Statelor Unite în România au trimis pentru activitatea de azi șepci, diplome și stickere.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.