Proiectil găsit pe strada Fabricii

de | 12/04/2018 | Actualitate, Local

Un bărbat care lucra în strada Fabricii a sunat, miercuri seară, la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a descoperit un element de muniţie neexplodat. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică, care a ridicat un proiectil de calibru 125 mm provenit din al doilea război mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Elementul de muniţie neexplodat a fost descoperit de un bărbat în vârstă de 59 de ani, în timp ce efectua lucrări de sezon pe un teren agricol proprietate personală. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 300 de metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Un alt proiectil din al doilea război mondial a fost descoperit chiar de pompieri, în timpul unui exercițiu de pregătire. Echipa pirotehnică desfășura pregătire în teren joi, 12 aprilie, la Corhana, în comuna Dulcești. Pompierii au descoperit un proiectil perforant trasor de calibru 76 de milimetri

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  • să anunţe de urgenţă la 112 despre descoperirea de muniţii neexplodate;
  • să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;
  • să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;
  • să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;
  • să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
  • să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.