O întâmplare schimbată în pasiune: De la fuga pe patru roți după hoți, la fuga pe două roți după trofee

de | 18/04/2018 | Actualitate, Local

Constantin Nastasă nu este un om care să „aibă stare”. Mereu vorbește, explică și răspunde la telefon. Postura de organizator al primei ediții a MTB Roman Maraton i se potrivește mănușă, mai ales că „dom’ șef de post” este un ciclist experimentat, participant la numeroase competiții.

MTB (Mountain Bike) Roman a pornit de la o discuție inițiată în toamna anului trecut de Alex Seiscioreanu, care a vrut să organizeze o ediție „Masa Critică” (manifestare ciclistă de amploare, la care aderă mai multe localități din țară) la Roman. Nu a fost să fie „Masa Critică”, dar romașcanii iubitori de dat la pedale au ales să contruiască propriul proiect.

Atunci ne-am decis ca grupul de cicliști să ne numim MTB Roman și să organizăm o competiție la modul profesionist. Eram aproximativ 30 de persoane la început, dar pe parcurs ni s-au alăturat și alte persoane, astfel că acum suntem mai mulți. Competiția care va avea loc la Roman este înscrisă în calendarul competițional pentru amatori. Pân acum s-au înscris aproximativ 320 de persoane, 70 sunt romașcani. Fiindcă vrem să încurajăm tinerii să facă sport, concurenții cu vârsta până în 14 ani vor participa gratuit.

Constantin Nastasă, organizator MTB Roman Maraton

MTB Roman Maraton ed1

Organizarea acestei competiții i-a dat șansa lui Constantin Nastasă de a aplica experiențele pe care le-a avut în competițiile la care a participat până acum.

Am pus accentul pe concurenți, vrem să le asigurăm tot confortul și să se întoarcă cu plăcere la Roman. Vor avea la dispoziție vestiare pentru a se schimba și multe facilități pe care alți organizatori nu le-au putut asigura. Avem sprijin din partea Primăriei Roman și a mai multor sponsori privați, datorită celorlalți colegi din echipă care se ocupă de organizare.

Constantin Nastasă, organizator MTB Roman

Bugetul total al competiției depășeșete 100.000 de lei, peste 30.000 lei reprezentanând premiile. Concurenții adulți vor merge pe trasee de 64 km, respectiv 42 km, iar copiii vor concura pe trasee de 7,5 km, respectiv 15 km. Startul competiției se va da sâmbătă, 5 mai, la ora 10.00, din ștrandul municipal.

Organizatorii speră ca astfel de evenimente să îi atragă pe cât mai mulți romașcani de toate vârstele să aleagă bicicleta ca mod de petrecere a timpului liber sau ca mijloc de deplasare. Plăcerea pedalatului poate fi „gustată” la orice vârstă. O dovedește și Constantin Nastasă, care s-a suit pe bicicletă în urmă cu doi ani, după ce o cunoștință i-a plătit o datorie cu o bicicletă în loc de bani. De atunci, spune el, a investit mii de euro în echipamente și nu mai fuge doar după rău-făcători ci și după trofee.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.