Deputatul Iulian Bulai critică modul de finanțare a proiectelor dedicate Centenarului

de | 25/04/2018 | Național, Politică

Deputatul USR Iulian Bulai critică modul în care s-au alocat banii pentru proiectele dedicate Centenarului. Membru al Comisiei de Cultură din cadrul Camerei Deputaților, parlamentarul nemțean susține că secretarul de stat a prezentat o a treia listă cu proiectele care au fost aprobate spre finanțare, dar a refuzat să răspundă la întrebări.

Secretarul de stat Eremia nu a răspuns întrebărilor din timpul Comisiei referitoare la criteriul de selecție a celor 16 proiecte din județul Maramureș, care vor primi finanțare în valoare de 1.118.000 lei, sau de ce județul Olt a primit o finanțare în valoare de 570.000 de lei pentru un proiect de creștere a interesului pentru costumele populare. Asta în timp ce județul Marii Uniri, Alba, este subfinanțat și beneficiază doar de 6 proiecte în valoare de 267.000 lei. Răsplătirea clientelei politice a celor de la PSD face ca aproape un sfert din județele țării să nu primească niciun leu printre care: Bihor, Călărași, Caras Severin, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Teleorman și Vrancea. – comunicat de presă USR

Centenarul trebuie să fie un eveniment incluziv, dar în momentul de față sunt excluși românii care nu locuiesc în județele unde nomenclatura PSD și-a cerut drepturile, românii care nu gustă naționalismul cu busturi nenumărate, zeci de mii de baloane, ii și muzică populară. În acest moment PSD-ALDE împarte România în două: o Românie a celor care beneficiază de privilegii nemeritate și o Românie a celor care sunt și mai dezgustați de cei care au fost aleși să îi unească. 

Iulian Bulai, deputat USR

Două dintre proiectele din Maramureș despre Centenar sunt: “Satele Unite ale României” –  a primit un buget de 400.000 lei și este descris ca fiind o “Arca lui Noe a identităţii europene”; “100 de baloane pentru România” – o sută de baloane cu aer cald cu echipaje de 400 de oameni vor veni la Baia Mare în luna august.

Parlamentarul mai atrage atenția că nicio finanțare nu a fost acordată mediului ONG, societății civile, sau direcțiilor județene de cultură.

Lista prezentată în Comisia de Cultură cuprinde și patru proiecte pentru județul Neamț, unul dintre acestea fiind al Primăriei Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.