Handbal CSM Roman: victorie după un meci cu final de infarct

de | 26/04/2018 | Local, Sport

Miercuri seară, CSM Roman a întâlnit la Sala Sporturilor SCM Craiova, ocupanta locului doi în clasamentul Ligii lorilor și finalista cupei EHF. Meciul, cu miză doar pentru craiovence în intenția de a păstra locul din clasament, a devenit unul al orgoliilor, echipa din Roman pornind cu avantajul psihic al ultimelor două victorii în fața echipei din Craiova.

handbal CSM Roman SCM Craiova 3717

Primul gol a venit în poarta gazdelor dar replica romașcancelor a ridicat sala în picioare: Tymoshenkova recuperează mingea în semicerc și cu o pasă fulminantă o găsește pe Ana Maria Simion între trei jucătoare adverse în celălalt capăt de teren. Scorul se menține echilibrat până la 4-4, după care CSM prinde un avans de trei goluri pe care îl păstrează însă până în minutul 25 când echipa oaspete egalează la opt. Finalul de repriză le găsește pe cele două adversare la egalitate de scor: 10-10.

handbal CSM Roman SCM Craiova 3751

Repriza a doua începe echilibrat, în minutul 38 CSM reușește trei goluri consecutive pentru ca imediat craiovencele să marcheze și ele tot trei. Romașcancele mai marchează un gol dar cu patru minute înainte de final romașcancele se văd conduse 18-16. Pe fondul unei săli pline cu spectatori care scandau și aplaudau, CSM Roman se mobilizează exemplar, și marchează trei goluri care le aduc în avantaj cu doar un minut înainte de final. În încercarea de a stopa ultimul atac al adversarelor, Carmen Stoleru faultează și este eliminată două minute,  Bogdan Burcea, antrenorul craiovencelor, scoate portarul din poartă și mai introduce o jucătoare de teren, SCM Craiova atacând cu șapte jucătoare de câmp în fața a cinci jucătoare de câmp ale CSM Roman. Pentru ca emoțiile să fie maxime, în ultima secundă a meciului se dictează o lovitură de la nouă metri pentru SCM. JUcătoarea adversă încearcă să marcheze prin zid dar Teja Ferfolja se opune egalării. Scor final: 19-18 pentru CSM Roman.

handbal CSM Roman SCM Craiova 3771

Lot CSM Roman:

  • Jasna Boljevic – 8 goluri;
  • Ana Maria Simion – 4;
  • Ana Miriam De Sousa – 4;
  • Ana Maria Popa – 1;
  • Teja Ferfolja – 1;
  • Carmen Stoleru – 1;
  • Diana Petrescu;
  • Viktoriia Tymoshenkova;
  • Loredana Vartic;
  • Lăcrămioara Cîlici;
  • Alexandra Iovănescu;
  • Oana Chitacu;
  • Greta Ionela Dinu.

handbal CSM Roman SCM Craiova 3799

Sunt obosit și fericit, trei victorii din trei cu Craiova, cu o posibilă viitoare câștigătoare de cupă europeană. Cu atitudinea pe care au avut-o în ultimul timp, fetele astea (jucătoarele CSM Roman n.r.) puteau și meritau să fie în altă parte în clasament dar, e adevărat, clasamentul se face după puncte nu după suflet. Eu vreau să le mulțumesc că au crezut în ele, și chiar dacă sunt într-o perioadă tulbure, de mercato și de contracte, au rămas cu mintea și sufletul în echipă. Sunt niște oameni cu caracter și eu vreau încă o dată să le mulțumesc.

Dumitru Muși, antrenor CSM Roman

Cu această victorie CSM Roman își asigură locul șapte în clasament, SCM Craiova fiind în peridol de a pierde locul doi în favoarea Măgura Cisnădie. Următorul meci al echipei din Roman se va efectua în deplasare la CSM Bistrița, luni, 30 aprilie.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.