Foto: Eroii, cinstiți de Ziua independenței României și a UE

de | 09/05/2018 | Actualitate, Local

Tripla semnificație a zilei de 9 mai a fost marcată și anul acesta printr-un eveniment ce s-a desfășurat în cimitirul Eternitatea, la monumentul eroilor.

Pe o vreme care te trimitea cu gândul la o zi de toamnă, zeci de elevi, cadre didactice și reprezentanți ai instituțiilor din oraș au mes la cimitir pentru a-i cinsti pe eroii cărora le datorăm prezentul. După un TeDeum și o slujbă de veșnică pomenire, oficialitățile au susținut alocuțiuni adecvate momentului.

În fiecare an, pe data de 9 mai, se sărbătorește ziua independenței de stat, proclamată în 1877; victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial, la 9 mai 1945; ziua Uniunii Europene.

Pentru că anul acesta 9 mai a fost într-o miercuri, niciun parlamentar nu a prticipat la momentul comemorativ de la Roman, deputații și senatorii fiind la Parlament.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.