Expoziție foto inedită în holul Primăriei

de | 15/05/2018 | Actualitate, Local

Holul Primăriei Roman este mai frumos și mai colorat săptămâna aceasta, datorită unei expoziții de fotografie inedite. Zeci de fotografii realizate de Tatiana Mihailovici și-au găsit un loc potrivit pentru a fi admirate de angajații instituției, dar și de orice alt cetățean care vrea să vadă Romanul prin lentila unui aparat foto.

Tatiana Mihailovici este ea însăși angajată a Primăriei municipiului Roman, iar una dintre sarcinile de serviciu este de a face fotografii la evenimente organizate sau găzduite de instituție. Astfel că, în mod fericit, îmbină pasiunea cu o parte din fișa postului.

Tatiana Mihailovici 5828

Ceva-ceva pentru fotografie cred că a încolțit încă din gimnaziu, când frecventam cercul foto de la Casa Pionerului. Dragostea pentru fotografie am căpătat-o pe parcursul anului 2010, atunci când am găzduit o franțuzoaică venită într-un program Erasmus. Profesoara, care a stat un an la noi, avea un DSLR și făcuse și cursuri foto și, astfel, am început să fac fotografii alături de ea. Soțul mi-a cumpărat atunci un aparat foto de mici dimensiuni, un Canon Power Shot SX 120 (o ”săpunieră” cum îi spun fotografii profesioniști) cu care am început să fac fotografii tot timpul. Cu timpul, aparatele s-au schimbat, am trecut la DSLR-uri și am ajuns să nu mă mai despart de aparatul foto. Nu plec nicăieri fără camera foto după mine. Îmi place foarte mult să fotografiez  clădiri, peisaje, instantanee și artiști în spectacole.

Tatiana Mihailovici

expozitie Tatiana Mihailovici 5836

Pentru că o astfel de pasiune cere și un ecipament tehnic adecvat, Tatiana se bucură de fiecare dată când soțul îi oferă accesorii foto. O altă persoană dragă i-a dăruit… o idee.

Ideea expoziției mi-a fost sugerată de o prietenă, profesoară de matematica, ce a dorit să mă încurajeze în unele momente dificile din viața mea și pentru asta îi mulțumesc. Ea îmi inoculează tot felul de idei năstrușnice legate de această pasiune și la care mă voi gândi serios. Pregătesc și o altă expoziție, în luna august,  la RomanArt Gallery, care va cuprinde și fotografii din concerte, câteva portrete și alte surprize.

Tatiana Mihailovici

Marți, 15 mai, tot în holul Primăriei a avut loc premierea romașcanilor care au participat la concursul „Vederi din Roman”, o competiție online în care oricine se putea înscrie postând o fotografie din oraș.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.