De ziua lor, liberalii nemțeni s-au reunit lângă bustul lui Nicolae Manolescu Strunga

de | 25/05/2018 | Local, Politică

Mai mulți membri ai Partidului Național Liberal, filiala Neamț, s-au reunit joi, 24 mai, la Roman, în fața bustului lui Nicolae Manolescu Strunga (senator liberal de Roman, cel care a lăsat prin testament terenul și fondurile necesare pentru construirea actualului sediu al Primăriei Roman). Liberalii nemțeni au vrut să marcheze, astfel, împlinirea a 143 de ani de existență a PNL.

Activitatea liberalilor a durat câteva minute, fiind marcată de alocuțiuni.

Lucian Micu 6406

Partidului Național Liberal e un partid istoric, de tradiție, care a dat mari oameni politici, care au avut o influență semnificativă în evoluția României și a ceea ce înseamnă România în prezent. Eu mă bucur foarte mult că azi reușim să strângem în jurul Partidului Național Liberal oameni de valoare, ne bucură foarte mult că, în ultimii ani, în județul Neamț și în Roman și în zona Romanului, PNL se impune ca un partid de forță și că oamenii care dțein funcții la nivel local sau în Parlament reprezintă cu cinste PNL.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Deputatul Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte al PNL, a început prin a recita versuri din Eminescu și a făcut o trecere prin istoria partidului.

Laurentiu Leoreanu 6408

Acum încrederea în partide este scăzută, dar aș parafraza versurile de mai devreme și aș spune că da, un partid politic, dar partidul pe care azi îl evocăm nu este un partid de rând, el este făuritorul statului național modern român. Ideile liberale au început să fiarbă cam de pe la 1821, cu revoluția lui Tudor Vladimirescu, dar mult mai puternic s-au coagulat în revoluția de la1848, cînd oameni de stat deja promovau ideile liberale. Oameni precum Kogălniceanu, Ion Ghica sau Al. Ioan Cuza au marcat timpul lor. PNL se naște ca o uniune de idei și ca o uniune de acțiuni. Și acum 143 de ani se pun bazele acestui partid istoric, acestui partid bătrân prin existență, bogat prin rezultate. 

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Mai apoi, consilierul local Mircea Beloiu a recitat o poezie, după care liberalii de acum au pus la bustul liberalului Nicolae Manolescu Strunga o coroană de flori. După acest moment, membrii PNL Neamț au mers în Parcul Municipal, pentru a pune flori la bustul lui Mihail Kogălniceanu.

PNL 143 ani Mircea Beloiu 6420

PNL 143 ani bust Nicolae Manolescu Strunga 6384 PNL 143 ani bust Nicolae Manolescu Strunga 6414 PNL 143 ani 6388 PNL 143 ani 6389 PNL 143 ani 6433

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.