Proiectul Rubik Hub, premiat de Asociația europeană a agențiilor pentru dezvoltare regională

de | 25/06/2018 | Economic, Județean

Reprezentanții Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est – directorul general Vasile Asandei și Bogdan Chelariu, coordonatorul Biroului de la Bruxelles – au participat la Charleroi (Belgia) la Conferința Agorada și la Adunarea Generală a EURADA (Asociația europeană a agențiilor pentru dezvoltare regională din Europa).

Obiectivul evenimentului este să pună împreună regiunile membre cu părtile interesate, pentru a discuta despre provocările momentului, soluții propuse, respectiv noua revoluție industrială. ADR Nord-Est este unul din membrii EURADA, […], această agenție fiind foarte activă țn rețeaua noastră, având o prezență de înaltă calitate la toate evenimentele noastre, contribuind cu experți calificați și cu experiențe extrem de interesante din regiunea Nord-Est a Romaniei.

Roberta Dall’Ollio, presedinte EURADA

În a doua zi a conferinței au fost premiate și evidențiate proiectele de succes ale agențiilor pentru dezvoltare regională din Europa, între care și proiectul Rubik Hub al ADR Nord-Est.

Rubik Hub a fost declarat proiect finalist al EURADA Awards, iar juriul a decis să-i acorde acest premiu pentru că a văzut importanța acestui tip de infrastructură și de servicii într-un mediu în care va fi cu adevărat de folos. Considerăm că acest tip de inițiative nu trebuie să existe doar în mari orașe sau aglomerări urbane, ci acolo unde relevanța lor este crucială, în zone cu o distribuție și densitate ale populației neprielnice.

Esteban Pelayo, director EURADA

Rubik Hub din Piatra Neamț este o inițativă a ADR Nord-Est și reprezintă o structură de sprijinire a startup-urilor și a IMM-urilor inovatoare din Regiunea Nord-Est. Misiunea Rubik Hub este aceea de a  dezvolta ecosistemul antreprenorial la nivel regional, prin conectarea, educarea, încurajarea oamenilor și inspirarea fondatorilor de startup-uri, pentru dezvoltarea unor companii de succes.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.