Căsătoriile civile vor putea fi programate online

de | 09/07/2018 | Administrație, Local

Tinerii care vor dori să-și unească destinele vor putea să se programeze online pentru oficierea căsătoriei civile. Reprezentanții administrației publice locale lucrează la softul prin care programarea online să devină posibilă, așa cum se întâmplă acum cu cei care vor să schimbe cartea de identitate.

Suntem în fază finală și  de evaluare a aplicației pentru programarea online a căsătoriilor. Mai avem de remediat câteva aspecte și sperăm noi ca în maxim două săptămâni această aplicație să fie deja funcțională și romașcanii care doresc să se cunune să aibă la dispoziție și această posibilitate. De precizat că programarea online la serviciul de Stare Civilă pentru oficierea cununiilor civile, într-o primă etapă va fi disponibil doar pentru weekend, sâmbete și duminici, ulterior se va putea face programare online și în timpul săptămânii. Dar problemele cel mai mari sunt în weekend. 

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Edilul a adăugat că cei care vor face programarea online vor putea alege și locul în care să se desfășoare cununia civilă.

Prin programarea online, pe lângă ziua și ora pe care o doresc, pot să-și aleagă și locația. Noi încercăm, atunci când timpul ne permite și nu este un volum foarte mare de căsătorii, programările să le facem din jumătate în jumătate de oră. Știm, însă, că în luna august există un volum mult mai mare de activitate și atunci programările vom încerca a fi făcute din 15 în 15 minute. În rest, vom încerca să păstrăm intervalul de 30 de minute, pentru ca cei care vin acolo să se poată bucura în liniște de oficierea căsătoriei civile.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.