Câteva reguli atunci când circulați pe ploaie

de | 09/07/2018 | Național, Util

Având în vedere avertizările meteorologice privind vremea instabilă, emise în această perioadă, polițiștii nemţeni recomandă tuturor participanților la trafic să aibă grijă la modul în care se comportă.

Cele mai importante recomandări sunt:

  • Pe timp de ploaie, utilizați luminile de întâlnire şi în timpul zilei pentru a spori vizibilitatea, pe toate categoriile de drumuri.
  • Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic și  luați în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial!
  • Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire, climatizare și ștergătoarele de parbriz ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate!
  • În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util, iar fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.
  • Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi nu blocaţi intersecţiile!
  • Pietoni, traversaţi prin locurile marcate corespunzător numai după o temeinică asigurare şi evitaţi, pe cât posibil, traversarea pe partea carosabilă!

Poliţiştii nemţeni vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naţionale şi judeţene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.