Puțini liceeni lucrează pe timpul verii, dar mulți absolvenți au depus dosar de șomaj

de | 26/07/2018 | Economic, Județean

Sute de tineri care au terminat studiile liceale sau superioare au depus un dosar la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) pentru a fi înregistrați ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Conform unor date furnizate instituția precizată la solicitarea înRoman.ro, „până la data de 23 iulie, la AJOFM Neamț au depus dosare un număr de 456 de persoane, din care 11 sunt absolvenți de studii superioare. Din acest total, la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă Roman sunt 257 de absolvenți sau școli postliceale și trei absolvenți de studii superioare.”

Pe de altă parte, tinerii care și-ar dori să lucreze, măcar pe timpul verii, se plâng de lispa ofertelor. Această problemă a fost ridicată și de tinerii romașcani, în cadrul proiectului Roman 3D, organizat de Kult Hub. Iar ceea ce au sesizat aceștia pare să reflecte întru totul realitatea. În ciuda faptului că angajatorii primesc subvenție dacă angajează elevi sau studenți pe timpul vacanței mari, doar câțiva agenți economici din județ au avut „curaj” pentru a oferi un loc de muncă tinerilor.

Agenții economici care încadrează pe perioada vacanței elevi și studenți beneficiază din bugetul asigurărilor de șomaj de o subvenție în cuantum de 250 lei lunar pentru fiecare persoană angajată. Până la această dată au solicitat aceste subvenții un număr de 11 angajatori care au încadrat 16 elevi și 3 studenți. Din zona Roman sunt angajați 8 elevi și un student, la agenți economici din domeniul industriei textile și din domeniul serviciilor.” – răspuns AJOFM Neamț, remis înRoman.ro

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.