Monitorizare înRoman.ro: Ciprian Șerban, trei interpelări și zece luări de cuvânt

de | 30/07/2018 | Administrație, Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a activității reprezentanților noștri în Legislativul României, similară celei de la începutul acestui an. 

Ciprian Șerban, deputat PSD, este membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice și face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Estonia, Turcia și Letonia.

Activitatea deputatului Ciprian Șerban în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018:

  • 10 luări de cuvânt;
  • 3 interpelări/ întrebări;
  • 7 declarații de presă;
  • a semnat 22 de propuneri legislative, din care 6 au fost promulgate legi;
  • a votat de 824 de ori (vezi aici cum a votat la fiecare proiect în parte);
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de aproxiamtiv 60%.

Spre diferență de tot anul trecut, activitatea din sesiunea februarie –iunie a deputatului Ciprian Șerban este, cel puțin cantitativ, mai intensă. În cele tre întrebări formulate, parlamentarul a fost interesat de proiectele dedicate Centenarului și aprobate pentru județul Neamț, de situația copiilor doctoriței Smicală și de un program de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Printre propunerile legislative pe care le-a susținut deputatul Șerban se numără cea referitoare la modificarea Legii nr.416/2001privind venitul minim garantat sau cea pentru modificarea şi completarea Legii cooperaţiei agricole nr.566/2004.

Declarația de avere a lui Ciprian Șerban:

  • 2 apartamente (câte 3/8 din fiecare) în Roznov;
  • un ceas de 5.000 euro;
  • două credite care cumulează  25.000 euro;
  • este asociat la SC Euroconcip SRL și la SC In2Energy Holding SRL;
  • este președinte TSD Neamț și vicepreședinte PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Ciprian Șerban în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna mai 2018, de 10.003 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Ciprian Șerban are cabiente parlamentare în Piatra-Neamț, str. Republicii, nr. 17, și în Roznov, str. Tineretului, nr. 663.

Ce au făcut alți parlamentari în sesiunea februarie – iunie 2018:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.