Monitorizare înRoman.ro: Viorel Stan – șase inițiative legislative și nicio interpelare

de | 25/07/2018 | Administrație, Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).

Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a activității reprezentanților noștri în Legislativul României, similară celei de la începutul acestui an. 

Viorel Stan, deputat PSD, a preluat mandatul de la Ioan Munteanu, cel care a demisionat din funcție la începutul anului. Este membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în grupurile de prietenie cu Bulgaria, Columbia și Coasta de Fildeș.

Activitatea deputatului Viorel Stan în sesiunea parlamentară februarie – iunie 2018:

 • are 9 luări de cuvânt;
 • a făcut 8 declarații politice;
 • are 6 de propuneri legislative inițiate;
 • a adresat 0 întrebări și interpelări;
 • are 6 comunicate sau declarații de presă;
 • a votat de 886 de ori (vezi aici cum a votat pentru fiecare proiect în parte)
 • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de peste 80%.

Cinci dintre cele șase propuneri legislative pe care le-a semnat se află la Senat (prima Cameră care discută o lege organică) și referă la modificarea legii privind venitul minim garantat, modificarea regimului juridic al contravențiilor, modificarea legii privind iluminatul public, completarea legii privind sistemul unitar de pensii și completarea Ordonanței privind circulația pe drumurile publice. Cea de-a șasea inițiativă propune înfiinţarea instituţiei pentru promovarea valorilor naţionale „Regele MIHAI I”.

Declarațiile de avere și interese ale lui Viorel Stan:

 • 4 terenuri intravilane n Roman (1), cordun (2) și Dămuc (1);
 • 1 autoturism Ford Mondeo fabricat în 2008;
 • un credit bancar și un credit tip CAR ce totalizează 95.500 lei;
 • este membru al unei asociații a profesorilor;
 • este vicepreședinte PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Viorel  Stan în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna mai 2018, de 9.238 lei. La indemnizație se adaugă și o diurnă (Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor şi al senatorilor, republicată: Deputaţii şi senatorii prezenţi la lucrările Parlamentului, care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judetul Ilfov, primesc o diurnă de deplasare, pe zi, de 2% din indemnizaţia lunară brută prevăzută pentru deputat sau senator), decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Cei care vor să-l contacteze direct pe deputatul Viorel Stan o pot face la biroul parlamentar din Piatra Neamț (în sediul PSD, din bulevardul Republicii, nr. 17), în fiecare vineri, între orele 11.00 – 14.00 și la biroul din Roman (la sediul PSD), în fiecare sâmbătă, între orele 10.00 – 13.00, sau la numărul de telefon 0746.659. 959. Dacă la capitolul activitate nu excelează decât la prezență, Viorel Stan a devenit cunoscut și pentru că, în timpul sesiunii a fost prins de jurnaliștii unei televiziuni naționale cum ponta și prezența unui alt coleg. Întrebat de ce face aceasta, el a spus doar că a greșit cartela.

Ce au făcut alți parlamentari în sesiunea februarie – iunie 2018:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.