Peste 1.000 de nemțeni avertizați: Dacă vreți o pensie calculată corect, ridicați-vă documentele!

de | 08/08/2018 | Economic, Județean, Social

Peste 1.000 de nemțeni nu s-au interesat să-și caute propriile cărți de muncă, documente ce atestă vechimea în muncă până la 31 decembrie 2010 (perioada dinaintea informatizării sistemului de înregistrare a contractelor de muncă).

Cărțile de muncă se află la sediul Casei Județene de Pensii Neamț, instituție care face un apel către aceste persoane să vină și să le ridice.

Având în vedere că în prezent în cadrul Casei Județene de Pensii Neamț există un număr de 1.297 carnete de muncă neridicate de către persoanelor fizice, care au încheiat contracte de asigurare sau declarații individuale de asigurare anterior datei de 01 ianuarie 2011, aducem la cunoştinţă titularilor sau persoanelor împuternicite de către aceştia că se pot prezenta la sediul din Piatra Neamţ, str.Calistat Hogaș nr.24, etajul 1- Biroul Evidență Stagii de Cotizare, în vederea ridicării carnetelor de muncă, documentele necesare fiind: actul de identitate al titularului carnetului de muncă (în original și copie) și după caz, împuternicirea și documentul de identitate al persoanelor împuternicite de către titulari, în original și copie.” – comunicat Casa Județeană de Pensii Neamț

Documentele în cauză folosesc atunci când persoanele titulare ies la pensie și trebuie să li se calculeze valoarea pensiei în funcție de vechimea în muncă. Cărțile de muncă sunt parte din dosarul de pensie și trebuie prezentate în original. În lipsa lor și a altor adeverințe (care sunt, de regulă, destul de greu de obținut) singura cale de recunoaștere a anilor petrecuți în câmpul muncii rămâne instanța de judecată.

Cei 1.297 de nemțeni au mai fost notificați prin scrisori trimise la domiciliu, că ar trebui să vină și să-și ridice aceste documente, dar fără rezultat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.