Asociația Mușatinii a câștigat finanțare din Cehia pentru „Centrul de resurse pentru voluntariat”

de | 23/08/2018 | Local, Mișcare Civică

Asociația Mușatinii Roman a câștigat un nou proiect. În cadrul programului internațional Liderii comunității locale – „Creșteți (cu) comunitatea voastră” (2017-2018), Asociația Mușatinii a reuit să atragă o finanțare nerambursabilă de peste 10.000 de lei, bani acordați  de Via Foundation, cu sediul la Praga, prin proiectul ViabilityNet 3.0.

Acest  program oferă liderilor comunității locale spațiu de învățare, reflectare, conectare și creștere împreună și finanțare a proiectelor care se concentrează pe împuternicirea propriilor comunități locale. Proiectul se concentrează în primul rând pe regiunea Europei Centrale și de Est (CEE), cu o acoperire secundară în Europa de Vest.
Asociația Mușatinii a fost reprezentată la prima întâlnire care a avut loc la Šaľa (august 2018) de către președintele asociației, profesorul Ovidiu Albert.

Proiectul care a câștigat aplicația, intitulat ”Centrul de resurse pentru voluntariat”, își propune să-i interconecteze pe toți acei romașcani care sunt dispuși să participe la acțiuni voluntare. Propunerea este cu atât mai binevenită cu cât orașul nostru este angrenat într-o serie de proiecte de anvergură la nivel național precum ”Let’s do it, Romania!”, “Săptămâna Națională a Voluntariatului” și altele. În plus, Romanul se află printre finaliștii la titlul de Capitală a Tineretului din România.

Ovidiu Albert, președinte Asociația Mușatinii

Valoarea proiectului este de 60.000 coroane cehe, adică peste 10.000 lei. Proiectul se va finaliza la sfârșitul lunii iunie 2019.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.